In regio Aalst ook massages aan huis !

PROMO 1/3/2021 t/m 1/4/2021

Huidhonger.. je hoorde de term wellicht al in een lifestyle magazine en hij is actueler dan ooit.Boek vanaf 1 maart jouw massage bij Transbalance in het hartje van Aalst.

Lees meer »

18 januari 2022 - Eerste Volle Maan in Kreeft

Wist je dat ? 

... de duur van de diepe slaap bij volle maan 30 procent korter is? Hetzelfde Zwitsers onderzoek wees ook uit dat we doorgaans vijf minuten langer nodig hebben om in slaap te vallen, waarna we twintig minuten korter slapen dan tijdens andere nachten.

...  het gehalte van het slaaphormoon melatonine daalt en dat de slaapkwaliteit lager was rond Volle Maan?

... ook bij dieren hun gedrag kán veranderen en ook daadwerkelijk verandert door maanlicht.

Tips om heerlijk te wandelen tijdens volle maan

 • Kijk op internet voor de precieze data van de vollemanen, supermanen en de Oogstmaan. Deze veranderen ieder jaar en zijn afhankelijk van waar je woont. Schrijf ze op in je agenda.
 • Neem de bospaden of een kustpad waarop het maanlicht boven de zee je zal blijven verrukken en verbazen.
 • Als de duisternis al is gevallen, ga dan eerst twintig minuten binnen in het donker zitten, om je ogen zonder ze te vermoeien te laten wennen alvorens op pad te gaan. Kijk niet in heldere lampen van bijvoorbeeld auto’s, want dan kunnen je ogen zich moeilijker aan het donker aanpassen. Als je druk op je ogen uitoefent verloopt de omschakeling naar nachtzicht sneller, druk daarom licht met je handpalmen op je oogkassen.
 • Als je je routes zorgvuldig kiest (vermijd bijvoorbeeld afdalingen in de schaduw) kun je voortdurend op een maan beschenen pad lopen.
 • Geluid draagt ’s nachts veel verder. Luister naar de geluiden die je overdag niet hoort: roepende uilen, verre wegen, het geschuifel van nachtdieren.
 • Waar je ook bent, loop langzaam. Een maanwandeling is geen powerwalk waarbij je je stappen telt, maar een mogelijkheid om ontspannen te lopen en je te verwonderen.
 • Vollemanen in de lente lenen zich heel goed voor wandelingen langs rotspoeltjes, als het laagwater is (eb) en de beestjes in de poeltjes tot leven komen en je hun fluoriserende kleuren met een uv-lamp goed kunt zien.
 • Vergeet de koude vollemanen in de winter niet. Niets is zo verrukkelijk raadselachtig als een vollemaan omcirkeld door wolken vol ijskristallen.
 • Let op je stemming … Voel je je wilder? Minder afkerig van risico’s? Minder slaperig? Of gewoon zoals altijd? Misschien kan de wetenschap op een dag vertellen hoe dat komt.
  Bron: inpirerendleven.nl